Moszkvai hajókatasztrófa: öt holttestet találtak

Uszálynak ütközött és elsüllyedt egy sétahajó szombat éjjel Moszkvában. A reggeli órákig öt holttestet találtak meg – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese.

MNO
2011. 07. 31. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi hírekkel ellentétben a megmenekült utasok állítják, hogy külföldiek nem voltak a Lasztocska nevű, 17 méteres kis sétahajón, a hivatalos szervek szerint viszont utazott a hajón két török állampolgár. A megmenekült utasok elmondták, hogy a hajónak különféle műszaki problémái voltak.

Különböző források szerint a Lasztocskán összesen 16 személy volt az ütközéskor, hat embert kimentettek, egy kiúszott a partra, további négyet vasárnap reggel még kerestek.

A hajó a Moszkva folyón tett kirándulást, és a katasztrófa a Vorobjev-hegynél történt. A folyónak ez a része nagyon rosszul megvilágított. A kapitány feltehetően nem, vagy későn vette észre a sötétben a kikötőben veszteglő uszályt. Az ütközés következtében a sétahajó elsüllyedt. A folyó itt három méter mély, a vízben a látótávolság pedig nem több 50 centiméternél.

Vasárnap reggel úszódaru érkezett a helyszínre, hogy kiemeljék az uszály alá került sétahajót.

Oroszországban három héttel ezelőtt történt súlyos hajóbaleset. A Kujbisevi víztározón július 10-én elsüllyedt egy kirándulóhajó, s ennek következtében 122 ember vesztette életét, s mindössze 79 fő menekült meg. A katasztrófát lényegében egy kisebb vihar okozta, amelynek azonban nem lett volna jelentősége, ha a hajónak nem lettek volna jelentős műszaki problémái.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.