Múltidéző cipósütés

MN
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Feltűnik a IX. Országos pékfesztiválon a kenyérsütés mesterségéhez köthető programok közt a pékek múltidéző sütési bemutatója és vására, s lesz „Süssünk-süssünk valamit!” névre keresztelt, mesékkel tarkított pékjátszóház is. Emellett sor kerül hagyományos és tájjelegű étkeket gyártó mesterek kóstolással egybekötött vásárára, valamint céhműhelyek bemutatójára.
A rendezvénysorozatnak immár hagyományosan a komáromi monostori erőd ad otthont – ez évben július 2-án. A fesztivál indulása óta évente más-más történelmi korszakot mutat be a kenyér- és gasztronómiatörténet tükrében. A Pékek utcájában ezúttal is folyamatosan sülnek majd a kenyerek, készülnek az ínycsiklandozó étkek, miközben az erőd rejtett zugaiban tarka ruhás mutatványosok, kézművesek és csepűrágók szórakoztatják a nagyérdeműt. Ezzel párhuzamosan a boltozott termekben kiállítások nyílnak, az udvaron históriás muzsika csendül fel, táncba híva az ideutazó időutazókat. A programot hagyományőrző bemutatók, kézműves-foglalkozások, játszóház, kirakodóvásár, kiállítások, zenés-táncos előadások és rendkívüli tárlatvezetések színesítik. A pékfesztiválnak helyet adó monostori erődről azt is érdemes tudni, hogy már önmagában is megér egy látogatást, hiszen területén lőoktató terem, föld alatti külső és belső kazamatarendszer, valamint Történelmi életképek és Várak, erődök, vitézek címmel kiállítás is látható, ahogyan haditechnikai park és pékmúzeum is.

Bővebb infó: www.erod.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.