Munkásokat toboroz az ország egyetlen cukorgyára

Dolgozókat toboroz az ősszel induló kampányra az ország egyetlen cukorgyára, a Magyar Cukor Zrt.

MNO
2011. 07. 07. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég kaposvári gyárában elkezdődött a munkavállalók kiválasztása, amelyhez a munkaügyi szervezet kaposvári kirendeltsége is segítséget nyújt a társaságnak – közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Szabó István tájékoztatása szerint a kvalifikáltabb munkakörökben az előző években már bevált szakembereket kívánja foglalkoztatni a cég, a szakképzettséget nem igénylő feladatokra azonban a kirendeltség adatbázisában található álláskeresők közül szeretne választani dolgozókat.

A munkaügyi szervezet munkatársai ezt azzal segítették, hogy a közelmúltban száz somogyi álláskeresőnek írtak levelet ismertetve a számukra felkínált lehetőséget – tette hozzá a sajtóreferens. Közölte: a felajánlott munkáról az érintetteket a jövő héten a cég képviselője és a munkaügyi központ munkatársa Kaposváron, a kirendeltségen tájékoztatja.

A kaposvári gyárban az éves belföldi cukorszükséglet közel egyharmadát állítják elő. Az utóbbi két kampány 110 napig tartott, ezalatt a csaknem kétszáz állandó dolgozó mellett hozzávetőleg száz idénymunkás vett részt a cukorrépa feldolgozásában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.