Muzsikál az erdő a Mátra magas csúcsain

MN
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tizenhárom helyszínen a Muzsikál az erdő, azaz a Mátrai művészeti napok – többek közt Mátraverebély-Szentkúton, Pásztón, Szurdokpüspökiben, Mátrakeresztesen, Galyatetőn és Fenyvespusztán – várja mindazokat, akiket a zene és az erdő egyaránt vonz. E két feltétel közös megjelenése országos szinten is egyedülállóvá teszi a rendezvényt, amelynek sajátossága, hogy helyszínei közt ingázva erdei és templomi koncerteken, kiállításokon, ismeretterjesztő, népzenei és néptáncelőadásokon, teljesítménytúrán, tájfutó versenyen, tájékozódási túraversenyen egyaránt részt vehetünk. Erdészek vezetésével pedig erdei kirándulásokon is ismerkedhetünk a természet kincseivel. A művészeti napokat ez utóbbi események mellett gasztronómiai programok is izgalmassá teszik: ezeknek köszönhetően megkóstolhatjuk a falusi vendéglátás ízeit.
Ugyancsak a Mátrai művészeti napok programsorozatába illesztve – július 3. és 10. között – szervez erdei zenei tábort a kiskunlacházi zeneiskola. A Szurdokpüspökiben, az Anna ligetben tartandó tábor a szervezők szerint nagyon fontos komolyzenei tréning lehet a gyerekeknek, arról nem is beszélve, hogy fejlődik a környezetkultúrájuk, az erdészek segítségével pedig megismerik az erdei életet és a fenntartható gazdálkodást.
Bővebb infó: www.muzsikalazerdo.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.