Nagyáruházakban kóstoltatják a magyar dinnyét

Több mint 20 millió forintot fordít a magyar dinnye fogyasztásának ösztönzésére belföldön a Magyar Dinnyeszövetség, valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az Agrármarketing Centrum támogatásával – közölte Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke pénteken.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800043" target="_blank"><strong>• 2500 tonna dinnyét exportáltunk a keleti megyékből</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/798192" target="_blank"><strong>• Kedvezményes árusítóhelyek a dinnyetermelőknek</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797122" target="_blank"><strong>• Erősíteni fogják a magyar dinnye piaci pozícióit</strong></a>

MNO
2011. 07. 29. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember elmondta: a promóciós kampány e hónap közepén kezdődött és várhatóan augusztus végéig tart. Ez idő alatt négy nagy multinacionális áruházlánc üzleteiben – ezek a Tesco, az Auchan, a Metro és a Cora, ez utóbbi most csatlakozott az akcióhoz – több mint 100 alkalommal kóstoltatják meg a magyar dinnyét a vásárlókkal hétvégéken.

Emellett rádióban, televízióban és óriásplakátokon is népszerűsítik a magyar dinnye fogyasztását. A cél az, hogy a belföldi dinnyefogyasztási szezont minél inkább meg lehessen hosszabbítani – húzta alá Mártonffy Béla.

Korábbi információk szerint az idén mintegy 4800-5000 hektáron termelnek dinnyét Magyarországon. A területről származó mennyiség mintegy 60 százalékát Békés megyében, elsősorban Medgyesegyháza környékén termelik meg. Ebben az évben várhatóan mintegy 180 ezer tonna dinnye terem Magyarországon. Ennek a mennyiségnek mintegy 70 százalékát külföldön, a többit belföldön értékesítik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.