Nagyon érdekes okok miatt utasították el az EMNP bejegyzését

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzését azért utasította el a bukaresti törvényszék, mert nem a „nemzeti érdekek” képviseletét vállalja, hanem egy közösség érdekeire összpontosít – derül ki a törvényszék elutasító határozatának indoklásából.

MNO
2011. 07. 23. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentumot a Jurnalul National című napilap közölte elektronikus kiadásában. E szerint az EMNP az alapvető emberi jogok és szabadságjogok, valamint a közösségi jogok képviseletét vállalja programjában, ami ellentétben áll a romániai párttörvény 1. és 2. cikkelyével. A bíróság által említett törvénycikkelyek egyebek között kimondják, hogy a pártoknak tevékenységük révén a nemzeti értékeket és érdekeket kell népszerűsíteniük, képviselniük.

A bukaresti törvényszék július 14-én utasította el első fokon a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által kezdeményezett új romániai magyar párt bejegyzését. A kezdeményezők bejelentették, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen a bukaresti ítélőtáblánál, amely a jogerős döntés kimondására hivatott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.