Negyvenkét halott az összecsapásokban

Negyvenketten haltak meg és több tucatnyian megsebesültek Jemenben a hadsereg, iszlamista fegyveresek és törzsi harcosok közötti összecsapásokban – közölték szombaton helyi illetékesek.

MNO
2011. 07. 30. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dafaszban automata fegyverekkel felfegyverkezett, feltételezett al-Kaida harcosok támadtak a hadseregre pénteken, két ezredest, négy katonát megöltek, kilenc társukat megsebesítették – közölte az Abján tartomány székhelyétől, Zindzsibártól 15 kilométerre délre fekvő falu egyik katonai vezetője. Az ádeni katonai kórház illetékesei megerősítették a hadsereg veszteségeit, és azt is elmondták, hogy az iszlamista fegyveresek közül öten haltak meg és négyen sebesültek meg az összecsapásban.

Zindzsibár két hónapja az al-Kaidával kapcsolatban álló iszlám fegyveresek kezén van. Zindzsibár keleti elővárosában Sakra falu egyik törzsének 200 fegyverese csapott össze az al-Kaida iszlamistáival – mondta el Abdullah Nászir ad-Dzsadáni, egy magas rangú regionális biztonsági vezető, aki hozzátette, hogy a harcokban a törzs 12 tagja halt meg, 20 társuk megsebesült.

A törzs 17 másik tagjának holttestét szombaton emelték ki egy középület romjai alól, amely ellen a hadsereg pénteken három légitámadást intézett – közölte egy törzsi vezető. Dzsadáni elismerte, hogy „tévedésből” támadták az épületet. Egy szomszédos településen pedig két ember halt meg a harcokban.

Május 29-én a Saría Hívei nevű csoport több száz fegyverese ellenőrzése alá vonta Zindzsibárt, amelynek megfélemlített lakosai elmenekültek a városból. A Saría (iszlám törvénykezés) Hívei a gyanú szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal állnak kapcsolatban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.