Nem a megfelelő irányba mutogatnak a szocialisták

A Fidesz tisztában van azzal, hogy komoly demográfiai problémákkal küzd Magyarország, ugyanakkor figyelmezteti a szocialista politikusokat, hogy nem a pártoknak szülnek a nők – közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel az MSZP közleményére reagálva.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/798354" target="_blank">• Fogy a magyar: 10 százalékkal kevesebb gyermek született</a></strong>

MNO
2011. 07. 20. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció közleménye szerint a Magyarországot sújtó demográfiai problémákért nem a polgári kormány tehető felelőssé, hanem sokkal inkább az előtte regnáló kormányzat és annak téves politikája. A jelenlegi kormány már eddig is több olyan intézkedést hozott, amellyel gyermekvállalásra ösztönzi a családokat: családbaráttá tette az adórendszert, visszaállította a hároméves gyest, támogatja az anyák gyermeknevelői és munkahelyi szerepét – hívták fel a figyelmet.

Az MSZP a születésszámok növekedése érdekében arra szólította fel a kormányt, hogy fogadja el a szocialisták adótörvény-javaslatát, folytassa az előző kabinetek által kezdett óvodai és bölcsődei férőhelybővítést, adja vissza a rászoruló gyermekek étkezési alapjából elvett összeget, valamint hajtsa végre a 2005-ben elfogadott, a meddőséggel kapcsolatos problémák átfogó kezelésére vonatkozó országgyűlési határozat eddig meg nem valósult pontjait. Komjáthi Imre, a szocialista párt választmányának tagja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményével arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első öt hónapjában csaknem 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző esztendő hasonló időszakában, a halálozások száma pedig mintegy három százalékkal nőtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.