Nem bíznak a GPS-ben

Piros háromszögben áthúzott GPS-jel: ilyen táblákkal figyelmeztetik az autósokat néhány helyen Csehországban arra, hogy ne higgyenek vakon a navigációs rendszerük utasításainak.

MNO
2011. 07. 09. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyre több vezető magyarázza balesetét azzal, hogy a navigációs rendszer mást mutatott, mint az útjelző táblák” – mondta el a közlekedési minisztérium szóvivője Prágában.

Egy Prága melletti autópálya-építkezésnél kihelyezett táblákkal hívják fel az utasok figyelmét a megváltozott helyzetre. Itt ugyanis a forgalmat a szembejövő sávba terelik át, ami miatt a navigációs rendszerek figyelmeztető jelzéseikkel kergetik az őrületbe a sofőröket.

„Az utóbbi időben egyre több furcsa eset történt, amikor a vezetőket kerülőutakra irányította a rendszer, végül autójukkal egy családi ház kertjében landoltak. Hasonló eset egy autópályán tragikusan is végződhetne” – fejtette ki a szóvivő. Amennyiben a prágai projekt sikeres lesz, a minisztérium az egész országban figyelmeztető táblákat helyez ki a veszélyesebb építkezések környékén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.