Nem jutott be a negyeddöntőbe a csapat

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton kikapott Ausztráliától, így nem jutott be a negyeddöntőbe a sanghaji vizes világbajnokságon.

MNO
2011. 07. 23. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merész András együttese, mely csoportharmadikként került nyolcaddöntőbe, a folytatásban a 9-12. helyért játszhat. Hétfőn Spanyolország, vagy Kína lesz az ellenfele.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-2, 2-2, 3-1, 2-4)

A magyar góldobók: Drávucz, Bujka, Szücs, Keszthelyi 2-2, Poszkoli 1 Gyors gólváltással kezdődött a meccs, Webster találatára Bujka válaszolt.

Ezt követően mindkét oldalon a védekezés dominált, az ausztrálok azonban a szakasz hajrájára kétgólos előnyhöz jutottak. Nagy gondot jelentett, hogy felállt védelem ellen hatástalanul játszott a magyar csapat, mely ugyanakkor hátul többnyire jól állta az ausztrál rohamokat, Drávucz emeberelőnyös góljával pedig csak egygólos hátrányban ment a rövid pihenőre.

A második szakasz első fele jól sikerült Bujkáéknak, a kemény, eredményes védekezések után kétszer is sikerült szépen lefordulni a riválisról, így előbb Keszthelyi egyenlített, majd egy kétségbeesett ausztrál szabálytalankodás után Szücs büntetőből a vezetést is megszerezte. Az előny látszólag a magyarokat zavarta meg, az ausztrálok így a félidőig – a tarthatatlan Webster és Gynther révén – fordítottak.

A hosszú szünet sem segített a Merész-csapatnak, mely a harmadik negyedet tompán játszotta végig. Az ausztrál csapat tagjai lényegesen erősebbnek tűntek Drávuczéknál, akik támadásaik nagy részét lövés nélkül fejezték be. Az első félidő szoros csatája a periódus hajrájára egyoldalú küzdelemmé vált, miután a magyarok már nem csupán elöl, de saját kapujuk előtt sem játszottak jól, így 8-4-re is vezetett már Ausztrália, mely Bujka gólja ellenére is kényelmes, 8-5-ös előnyről kezdhette az utolsó szakaszt.

A negyedik játékrészben nem tudott csodát tenni a magyar együttes, hiába próbált meg mindent, s játszott elöl lényegesen jobban, mint korábban. A negyed közepén Szücs újabb büntetője után még felcsillant a remény az egyenlítésre, ám 9-7-es ausztrál vezetésnél Webster újra megvillant, s ezt követően csapata magabiztosan tartotta előnyét, csak az utolsó percben vált figyelmetlenebbé, ami már csak a felzárkózásra volt elég a magyaroknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.