Nem lehet tudni, hányan haltak meg a dzsungelharcban

Hét Fülöp-szigeteki tengerészgyalogos vesztette életét és 21 megsebesült az Abu Szajjaf nevű terrorcsoport fegyvereseivel csütörtökre virradóra vívott dzsungelharcban – közölte a szigetország hadserege.

MNO
2011. 07. 28. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonák hajnalhasadás előtt Golo szigetén megostromolták a terrorszervezet fő bázisát. Az összecsapás öt órán át tartott és a tábor bevételével ért véget. Súlyos veszteségeket szenvedtek a lázadók is, de nem tudni, hogy hányan haltak meg közülük. Egy katonai parancsnok szerint a tengerészgyalogosok rajtaütése idején mintegy hetven lázadó tartózkodott a bázison, amely az Abu Szajjaf „vezérkarának” adott otthont.

Mint mondta: a katonák a lázadók „idegközpontját” támadták meg, ezért ütköztek heves ellenállásba. A főként Basilan és Jolo szigetén tevékenykedő, 1991-ben alakult Abu Szajjaf csoportot, melynek mintegy négyszáz harcosa van, az Egyesült Államok a terrorista szervezetek között tartja számon az al-Kaidával fenntartott kapcsolatai és fegyveres támadásai miatt, melyek amerikaiak ellen is irányulnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.