Nem sokára repülnek a nyílvesszők

Tizenkét ország közel száz versenyzőjét várják a szervezők az augusztus 1. és 6. között sorra kerülő budapesti szabadtéri számszeríjász Európa-bajnokságra.

MNO
2011. 07. 24. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátrai István, a Magyar Sportlövők Szövetségének számszeríjász szakágvezetője, egyben a kontinensviadal főszervezője a vasárnapi felvezető sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a legjobb eredményre a Lénárt Ágota, Kocsis Mária, Kárpáti Krisztina összeállítású női csapattól lehet számítani.

A számszeríjászat szabadtéri – angol nevén field – ágában rendezendő Eb-n összesen öt kategóriában – kadett, junior, férfi, női és szenior – hirdetnek eredményt. Az érmekre a horvát, az orosz, a francia és a német nyílpuskások pályáznak a legnagyobb eséllyel.

A magyarok tekintélyes múlttal rendelkeznek a számszeríjászatnak ebben az ágában. A nemzetközi versenyzéstől már visszavonult Baranyi József például négy világ- és négy Európa-bajnoki aranyéremmel rendelkezik, a férfiaknál címvédő, ráadásul mind a négy világcsúcsot – 35 m, 50 m, 60 m és összetett – ő tartja. Távollétében a hazai versenyzők közül a legjobb szereplés a női csapat mellett a szenior kategóriában Mátrai Istvántól és Terényi Antaltól, valamint a Mátrai, Terényi, Kuti Gusztáv összeállítású szenior csapattól remélhető. Ők kedvező esetben akár érmet is nyerhetnek.

A budapesti számszeríjász Európa-bajnokság a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban augusztus 1-jén a Hegyvidék Kupa nevet viselő előversennyel kezdődik. A megnyitót 2-án tartják, csapatversenyben 4-én hirdetnek végeredményt, az egyéni döntőket pedig augusztus 6-án rendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.