Nem tudta, hol van, kamionjával a szanatóriumba hajtott

A győri tehergépkocsi-sofőr annyira sokat ivott, hogy fel se fogta: nem Győrben, hanem Tatabányán van.

MNO
2011. 07. 08. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy megdöbbenést okozott csütörtökön délután egy 56 éves győri tehergépkocsi-vezető, miután pótkocsis teherautójával behajtott a tatabányai szanatórium területére. Már az érkezése sem volt zökkenőmentes, a bejáratnál lévő őrbódé tetejének ütközve jutott be az épület elé, majd a betegek pihenésére szolgáló füves területen a fák közé szorult.

A férfi hátramenetbe kapcsolta a sebváltót, majd gázt adott. Hiába nyomta a gázpedált, a teherautó nem moccant, csak a kerekei pörögtek. Addig próbálkozott, míg az abroncsokat simára koptatta.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta: ekkor érkeztek meg a rendőrök, akiket a szanatórium biztonsági őrei értesítettek a „hívatlan vendég” miatt.

A rendőrök megkérdezték a férfitól, mit keres az egészségügyi intézmény területén, választ azonban nem kaptak. Megkérdezték tőle, tudja-e, hogy melyik városban van, mire ő értetlenkedve felelte: persze, hogy tudja, Győrben. Gyorsan kiderült, hogy a félreértés okozója a férfi szervezetében kimutatott nagy mennyiségű alkohol volt.

A férfi ellen ittas járművezetés és anyagi káros baleset okozása miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya.

(kemma.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.