Nem tudtak segíteni Arielen + Kép

Elpusztult Ariel, a béna oroszlán, amelynek gondozója Brazíliában a facebookos közösséget mozgósította az állat megmentéséért.

MNO
2011. 07. 28. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ariel tulajdonosa, Raquel Borges a közösségi oldalon jelentette be szerdán, hogy az oroszlán elpusztult. A Facebookon keresztül több mint hatvanezren fogtak össze a megmentéséért: a beteg állat kezelése ugyanis havonta több mint 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) került. A 140 kilós, hároméves, rokkant hímoroszlán halálhíréről minden vezető brazil hírportál megemlékezett, és a Twitteren is világszerte beszédtéma lett.



(Fotó: flixya.com)

Ariel abban az állatotthonban született, amelyet Raquel a férjével együtt tart fenn az ország déli részében lévő Maringa városban beteg vagy elhagyott állatok számára. Mint Raquel elmondta: a korábban egészséges oroszlánnak egy éve bénult meg mind a négy lába. Ritka sorvadásos betegségben szenvedett, fehérvérsejtjei megtámadták saját egészséges sejtjeit agya motoros központjában. A tünetek az emberi Parkinson-kórhoz, a szklerózis multiplexhez és a Guillain–Barre-szindróma nevű, bénulást okozó autoimmun betegséghez hasonlítottak.

A közelmúltban a nagymacskák gyógyításában tapasztalt jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai vizsgálták meg Arielt, és július végére ígérték a tesztek vizsgálati eredményeit. Az állat gondozói azt remélték, lesz mód Ariel talpra állítására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.