Némileg csökkent a munkanélküliség

Spanyolországban a szakértők által vártnál szerényebben csökkent a munkanélküliség a második negyedévben az előző három hónaphoz képest.

MNO
2011. 07. 29. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken arról számolt be, hogy a június végével záródott három hónapban 20,9 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévi 21,3 százalék után, ami 14 éves csúcsnak számított. A szakértők kisebb, 20,75 százalékos munkanélküliségre számítottak.

A spanyol munkanélküliség a legmagasabb a fejlett ipari országokban. Az INE adatai szerint a feldolgozó- és szolgáltatóiparban csökkent a legjelentősebben a munkanélküliség.

A javulás részben az idegenforgalom robbanásszerű fejlődésének köszönhető. Az észak-afrikai és közel-keleti politikai bizonytalanság miatt egyre több turista érkezik Spanyolországba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.