Nincs váltás az FBI élén

Legfeljebb két évig tartó időszakra megerősítette tisztségében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) élén Robert Muellert az amerikai szenátus – jelentették csütörtökön az amerikai lapok.

MNO
2011. 07. 28. 17:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntést megelőzően Barack Obama elnök kedden írta alá azt a törvényt, amely egyszeri kivételt engedélyez a szabály alól. Utóbbi értelmében az FBI igazgatói legfeljebb tíz évig tölthetik be hivatalukat. Patrick J. Leahy, a szenátus igazságügyi bizottságának elnöke kijelentette: Obama azért kérte fel Muellert a maradásra, hogy biztosítsa a folyamatosságot egy olyan időszakban, amikor mind a védelmi minisztérium, mind pedig a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére új vezető kerül. A szenátus egyhangúlag döntött Mueller mandátumának meghosszabbításáról.

Az amerikai honatyák gyorsított eljárásban ugyancsak elfogadták Gary Locke kinevezését az Egyesült Államok pekingi nagykövetségének élére. Locke elődje Hon Huntsman korábbi utahi kormányzó volt, aki jelenleg a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.