Norvég tragédia: európai háborút akart a mészáros

A tömeggyilkos nyugodt, örül a figyelemnek, és továbbra sem bánja tettét – közölte a médiával Anders Breivik védőügyvédje. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/800360" target="_blank"><strong>• „Mi lettünk a július 22-i nemzedék” – Eltemették az első áldozatot</strong></a>

Kovács N. László
2011. 07. 29. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szenvtelen hangsúllyal beszél, néha közbeszúr egy-egy pontosító megjegyzést, de egyébként ugyanaz a helyzet, mint legutóbb – nyilatkozta Geir Lippestad a kihallgatás szünetében. – Továbbra is állítja, nehéz, de szükséges dolog volt, amit tett”.

Breivik, amennyire tudja, követi a szörnyű mészárlás következményeit, és tudja, a közvélemény érdeklődik iránta. A terrorista örül a figyelemnek, mivel állítása szerint egész Európára kiterjedő háborút szeretett volna kirobbantani borzalmas tettével, és úgy véli, az érdeklődés hozzásegítheti céljához. „Valójában ennek épp az ellenkezője igaz – magyarázza az ügyvéd. – De ha az ember Breivik logikáját próbálja követni, hamar belebonyolódik a dolgokba”.

A harminckét éves férfit ma másodszor hallgatták ki az oslói rendőrkapitányságon.

(dagbladet.no)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.