Ők győztek vasárnap

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncön és a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén is polgármestert választottak vasárnap. Mindkét településen független jelölt nyert.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796308" target="_blank"><strong>• Lénárddaróc választott</strong></a>

MNO
2011. 07. 11. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi Sándort választották a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsege polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson – közölte Vámosi Margit, a helyi választási iroda vezetője. A városvezetői posztért a Fidesz és a KDNP támogatásával egyedül indult független jelöltre 3800-an szavazhattak.

A választáson 16,7 százalék volt a részvételi arány, a leadott 644 szavazatból 619 volt érvényes, így Szilágyi Sándor lett a hajdú-bihari település új vezetője. Az időközi polgármester-választást, amelyen nincs részvételi küszöb, azért kellett kiírni, mert áprilisban lemondott a város korábbi vezetője, Jónás Sándor (független) polgármester.

Sivák Jánost (független) választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gönc polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi választáson – mondta Barcsák Nagy Beáta Dóra, a helyi választási iroda vezetője. Az abaúji Göncön polgármestert és önkormányzati képviselőket is választott a kisváros választásra jogosult 1729 polgára, az időközi helyhatósági választást feloszlás miatt kellett kiírni. A polgármesteri posztért három jelölt indult, a hat képviselői helyre pedig huszonegyen pályáztak.

A választásra jogosultak 57,6 százaléka vett részt az időközi voksoláson, az előzetes eredmény alapján Sivák János 408 szavazatot kapott, Molnár Jánosra (Fidesz–KDNP) 261-en adták le voksukat, míg Bánszkyné Szepesi Éva (független) 315 szavazatot szerzett – közölte Barcsák Nagy Beáta Dóra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.