Olimpia Afrikában?

A Dél-afrikai Köztársaság hamarosan dönt arról, hogy pályázik-e a 2020-as nyári olimpia megrendezésére.

MNO
2011. 07. 30. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fikile Mbalula sportminiszter jelezte: a kormány rövidesen ismét foglalkozik a témával, noha májusban még az volt a kabinet álláspontja, hogy a kandidálás, illetve egy sikeres pályázat túl sok pénzt vonna el az államtól.

Hozzátette: főleg Durban állt az ügy élére, a város komoly anyagot állított össze, és az is sokat számít, hogy az ország tavaly sikeresen adott otthont a labdarúgó-világbajnokságnak.

A 2020-as játékok rendezési jogáért eddig Tokió, Róma és Madrid szállt versenybe, illetve Isztambul és Doha gondolkodik a kandidáláson. A helyszínt 2013 szeptemberében, Buenos Airesben jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.