Olimpiai fáklyát ajándékozott Schmittné Makray Katalin

Egy olimpiai fáklyát ajándékozott a varsói Sport és Turizmus Múzeumának Schmittné Makray Katalin, a magyar köztársasági elnök felesége.

MNO
2011. 07. 20. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ajándékot az elnöki pár megbízásából Kissné Polyák Erika, a varsói magyar nagykövet, Kiss Róbert felesége adta át szerdán a múzeumban. Az ünnepségen a nagyköveten és feleségén kívül mások között jelen volt Adam Struzik, a mazóviai vajdaság marsallja és Tomasz Jagodzinski, a múzeum igazgatója.

Mint a magyar nagykövet az MTI-t tájékoztatta, Schmitt Pál köztársasági elnök márciusi lengyelországi hivatalos látogatásakor felesége, Schmittné Makray Katalin, korábbi olimpiai ezüstérmes tornásznő a zöldprogram keretében megtekintette a varsói Sport és Turizmus Múzeumát. Különösen megnyerte tetszését az olimpiai fáklyák gyűjteménye, és felajánlotta, hogy a múzeumnak ajándékozza az otthonában őrzött olimpiai fáklyát, amelynek átadására most került sor Varsóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.