Olimpiai kvótát szerzett Bognár Richárd

Bognár Richárd londoni olimpiai indulási jogot szerzett, miután a maribori koronglövő Világkupa-versenyen döntőbe jutott a dupla traposok között.

MNO
2011. 07. 12. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi világbajnokságon ötödik magyar lövő a 150 lövéses alapversenyt 145 találattal zárta, s ezzel holtversenyben harmadikként került be a hatos fináléba. A Világkupa-viadalon minden számban két kvótát osztanak ki, s mivel a döntőbe került versenyzők közül négy már korábban kivívta az ötkarikás szereplés jogát, Bognár a 16:20 órakor kezdődő finálé végeredményétől függetlenül kvalifikálta magát.

A magyar sportlövők közül korábban a puskás Sidi Péternek, illetve a pisztolyos Csonka Zsófiának sikerült biztosítania helyét a jövő évi nyári játékokon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.