Óriási késések a pályaudvari tűz miatt

Vasárnap tűz ütött ki a Tiburtina nevű római pályaudvaron, az olaszországi sínhálózat egyik csomópontján, ami lelassította a vonatközlekedést a dél-európai országban. Amint azt az FS vasúti társaság közölte: az elkövetkezendő napokban is késésekre és vonatkimaradásokra lehet számítani.

MNO
2011. 07. 24. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olasz médiajelentések szerint a reggeli órákban a Tiburtina pályaudvar egyik épületszárnyában tűz ütött ki. A pályaudvart teljesen lezárták. Az anyagi károk „hatalmasak” – közölte a társaság szóvivője, Marina Solazzi. Az első jelentések szerint senki sem sérült meg, s halálos áldozat sincs. A tűz oka egyelőre ismeretlen. „A lángok a pályaudvar belsejében alakultak ki, de eddig nincs jelzés arra, hogy gyújtogatás történt volna” – közölte a déli órákban a tűzoltóság szóvivője.

A tűzoltóság hét egységgel vonult ki, s a lángokat gyakorlatilag sikerült elfojtani. Az olasz vasút azt tanácsolta, hogy aki csak teheti, ne utazzon vonattal vasárnap. Solazzi szóvivő szerint többek között a pályaudvar centráléjában pusztítottak a lángok, ez a központ ütemezi a vonatok mozgását. Tiburtina a második számú pályaudvar az olasz fővárosban a Termini mögött. A Termini főpályaudvar csak részben tudta átvenni a Tiburtina funkcióit. Szerte Olaszországban késéseket regisztráltak, néhány vonatjáratot törölni voltak kénytelenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.