Óriáskígyó-bébiket nézhetnek meg az érdeklődők

Óriáskígyó-bébiket láthatnak az érdeklődők a Fővárosi Állat- és Növénykert Mérgesházában; a tizenegy szalagos tigrispiton májusban kelt ki tojásaiból.

MNO
2011. 07. 29. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy „kígyóóvodaként” működő terráriumban tekinthető meg az a tizenegy, ujjnyi vastagságú, fél méter hosszú kis kígyó, amelyek felnőtt korukra elérhetik a combnyi vastagságot, és akár négy méter hosszúra is megnőhetnek – adta hírül közleményben az állatkert.

A tigrispiton-csemeték jelenleg főként egereket esznek, egy etetés alkalmából akár hármat is képesek lenyelni. Nagyjából tíznaponta étkeznek, felnőtt korukra táplálékukat az egerek helyett a patkányok váltják fel.

Bár a tigrispiton nem mérges, a látogatók az állatkerti Mérgesház emeletén, a fiatal kígyókat bemutató terráriumoknál nézhetik meg őket.

A szalagos tigrispiton Délkelet-Ázsiában honos, ember által betelepített állományai azonban Floridában is megtalálhatók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.