Országos csúccsal jutott a döntőbe

Országos csúccsal bejutott a 100 méteres mellúszás hétfői döntőjébe Gyurta Dániel a sanghaji vizes világbajnokságon. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799066"><strong>• Íme, ki mikor úszik a sanghaji vizes világbajnokságon</strong></a>

MNO
2011. 07. 24. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 200 m mell tavalyelőtti, római világbajnoka már a vasárnap délelőtti előfutamban is jól úszott a gyengébbiknek számító számában, 1:00.40 perccel megközelítette 1:00.26-os országos csúcsát, melyet a 2009-es vb-n ért el, majd az elődöntőben ezt 1:00.23-ra javította. Szokásához híven lassan kezdett, csak hetedikként fordult, utána viszont jött a hagyományos hajrá, amely futamában ötödik – összesítésben pedig hetedik – helyet jelentett számára.

„Láttam a szemem sarkából, hogy a többiek nagyon bekezdtek, de éreztem, hogy nem kell sietnem, a végét jól fogom bírni. Így is történt, az már csak hab a tortán, hogy magyar rekorddal lettem döntős, amire eddigi pályafutásom alatt csak egyszer, a tavalyi Eb-n volt példa 100 mellen. Jó előjel mindez a 200 m előtt” – nyilatkozta az MTI-nek Gyurta Dániel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.