Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el július 8-tól átmeneti időre az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter.

MNO
2011. 07. 08. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca közleménye szerint a tilalom oka, hogy az erdőkben fokozott tűzveszély alakult ki a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt. A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, az szabálysértést követ el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.