Összeomlott egy futballstadion, 1 ember meghalt, sok a sérült + Képek

Leomlott egy felújítás alatt álló futballstadion tetőzetének egyik szakasza csütörtökön a kelet-hollandiai Enschede városában; a balesetben a holland közszolgálati televízió (NOS) szerint 1 ember meghalt, 13 megsérültek. <br />

MNO
2011. 07. 07. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően a stadion bővítésén dolgozó munkásokról van szó – közölte a tévé. „Megerősíthetem, hogy dél tájban omlás történt az FC Twente (labdarúgó csapatának) stadionjában” – közölte a rendőrség egyik szóvivője a francia hírügynökséggel. „Az egyik lelátó teteje omlott le” – tette hozzá.



A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a baleset valószínűleg az építkezés miatt következett be, és a kérdéses időpontban nem volt mérkőzés a pályán.



Az ANP holland sajtóügynökség szerint szemtanúk munkásokat láttak távozni a helyszínről, amikor az egyik lelátó fém tetőszerkezete „kártyavár módjára” leomlott. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és a mentők, hogy kimentsék a romok alatt rekedteket. Az FC Twente stadionjában márciusban láttak hozzá a bővítési munkálatokhoz, azzal a céllal, hogy 24 ezerről 30 ezer főre növeljék a létesítmény befogadóképességét, új szektorokat emelve a már meglévők fölé.



Enschede Amsterdamtól 160 kilométerre keletre fekszik. 2000 májusában a város súlyos károkat szenvedett és 22 ember halt meg egy tűzijátékraktár felrobbanása következtében.



(Fotók: Reuters)

(MTI, nb1.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.