Öt pályázó a színház igazgatói posztjára

Öten pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára; a július 22-i határidőig beérkezett pályázatokat augusztusban szakmai előkészítő bizottság értékeli, meghallgatja a kandidálókat, a város közgyűlése szeptemberben dönt az új vezetőről.

MNO
2011. 07. 29. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgatói posztra pályázott Frigyesi András, a budapesti Deutsches Theater vezetője, Kuna Károly színművész, Quintus Konrád színművész, a Vörösmarty Színház igazgatóhelyettese, aki május 13-tól irányítja a teátrum munkáját, továbbá Surányi András író, rendező és Szűcs Gábor színművész, a Vörösmarty Színház korábbi művészeti igazgatója – közölte az önkormányzati kommunikációs központ pénteken az MTI-vel.

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság kilencfős. Tagjait a székesfehérvári városi közgyűlés, a Vörösmarty Színház, az Előadó-művészeti Tanács, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium delegálja, valamint részt vesz a grémium munkájában egy szakszervezeti képviselő is.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázatának kiírására azt követően került sor, hogy a város közgyűlése április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az új színidirektor megválasztásáig a város közgyűlésének döntése értelmében Quintus Konrád irányítja a színház munkáját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.