Ötezer küldeményt tartott meg magának egy kézbesítő

Évek alatt ötezer küldeményt, közötte ötszáz bírósági értesítést és ajánlott levelet tartott vissza egy kézbesítő – közölte pénteken a német rendőrség.

MNO
2011. 07. 29. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magánvállalkozásban futárszolgálatot végző férfi drezdai házában harminc kartondobozban és 14 műanyag zacskóban találták meg a 2006 és 2010 között visszatartott küldeményeket. A „zsákmányt” a szekrényekben, a pincében és az autóban őrizte.

A rendőrség feltételezi, hogy a futár saját maga töltötte ki az átvételi elismervényeket. A férfi feltehetőleg megtartotta magának a különböző, vetélkedőkön nyert és postán kiküldött céges ajándékküldeményeket, edényeket vagy kerékpársisakokat.

A kézbesítő úgy bukott le, hogy egy médiavállalkozás feljelentést tett, mert egy ideje ügyfelei nem kapták meg a nekik küldött ajánlott leveleket, holott az átvételi elismervények alá voltak írva.

Az illetőt sikkasztás és okirat-hamisítás mellett postai és távirati titok megsértésével is vádolják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.