Otthon bukott el a Diósgyőr

<p>A nagyszerű hazai győzelemmel rajtoló Diósgyőr a Kecskemét ellen nem tudta megismételni két héttel ezelőtti teljesítményét, ráadásul emberhátrányban játszott közel ötven percen keresztül, végül pedig az utolsó pillanatokban kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett. A Debrecen Bódi szabadrúgás-góljával győzte le a Fradit, ezzel továbbra is vezeti a bajnokságot, a Paks pedig 1-1-re végzett a Pápával.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 31. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DIÓSGYŐR–KECSKEMÉT 1-2 (1-1)
Miskolc, 7000 néző. Vezette: Farkas Á.
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Dobos, Lippai, Abdouraman, Luque – Menougong (Bacsa, 69.), Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós.
KTE: Ribánszki – Alempijevics (Dosso, 57.), Radanovics, Balogh B., Mohl – Csukics (Bertus, 75.), Ebala (Litsingi, sz.), Szavics – Gyurcsó, Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerző: Budovinszky (28.), ill. Tököli (30.), Dosso (89.).
Kiállítva: Gohér (43.).

Újabb diadalra készült a diósgyőri szurkolótábor, ám most csalódniuk kellett, a vendég Kecskemét ugyanis az utolsó pillanatokban lőtt góllal mindhárom pontot elvitte Miskolcról. Pedig minden a hazai hívek szája íze szerint kezdődött: Budovinszky látványos szabadrúgás-góljával a 28. percben előnybe került a DVTK. Két perc múlva azonban a hazai védők szabadon hagyták Tökölit, a rutinos támadó pedig kihasználta ezt, s spiccel a bal alsó sarokba pöckölte a labdát. A mérkőzés fordulópontja a 43. percben jött el, amikor Farks játékvezető talán túlzottan elhamarkodottan kiállította a Gyurcsót lerántó Gohért. Az emberelőnyt kihasználva a KTE a 89. percben a csereként beállt Dosso révén újabb gólt szerzett, ez pedig a győzelmet jelentette a számára.

DEBRECEN–FERENCVÁROS 1-0 (1-0)
Debrecen, 7000 néző. Vezette: Iványi.
DVSC: Novakovics – Nikolov, Mészáros N., Simac, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P. (Ramos, 85.), Rezes (Dombi, 76.) – Coulibaly, Kulcsár T. (Yannick, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
FTC: Ranilovic – Csizmadia, Grúz, Otten, Junior – Andrezinho (Tóth B., 57.), Lisztes (Balog Z., 73.), Maróti, Abdi (Somalia, 67.) – Oláh, Felipe Felix. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Bódi (45.).

Kevés helyzetet hozott, s csupán egyetlen gólt a vasárnapi Debrecen–Fradi derbi. Az a bizonyos találat Bódi Ádám nevéhez fűződik, aki az első félidő végén szabadrúgásból vette be Ranilovic kapuját. A fővárosi együttes hiába próbált meg mindent az egyenlítés érdekében, még a hazaiaknak voltak nagyobb helyzetei. Az FTC így második idegenbeli mérkőzésén sem tudott nyerni a szezonban, a Loki viszont továbbra is százszázalékos saját otthonában.

PAKS–PÁPA 1-1 (0-1)
Paks, 1500 néző. Vezette: Böcskei.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sipeki (Böde, sz.), Sifter, Nagy I. (Vayer, sz.), Heffler N. – Hrepka, Magasföldi (Kiss T., 67.). Vezetőedző: Kis Károly.
Pápa: Szűcs L. – Rása, Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Maric (Quintero, 89.), Ganugrava (Zulevs, 76.) – Lovrencsics, Ferenczi (Germán, 92.), Puri. Vezetőedző: Véber György.
Gólszerző: Vayer (53.), illetve Maric (29.).

A kiváló formában lévő Goran Maric a harmadik fordulóban már a negyedik gólját szerezte az NB I-ben, a pápaiak szerb-spanyol kettős állampolgárságú csatára a 29. percben lőtt közelről a hálóba. A Paks a második félidő elején a szünetben pályára küldött Vayer góljával egyenlített, de a győztes gólt már nem sikerült megszereznie, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Az élmezőny:
1. Debrecen 9 pont
2. Pécs 9
3. Győr 9
4. Pápa 7
5. Honvéd 6

A góllövőlistát a 4 gólos Marics (Pápa) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.