Overdose jövője lehet a tét

Mikóczy Zoltán társtulajdonos szerint jövő hét végéig döntenek arról, hogy Overdose, a magyar csodaló mely versenyeken indul még az idén.

MNO
2011. 07. 28. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon szeretném, ha Overdose-nak ismét lehetősége nyílna a világelittel megmérkőzni. Erre Angliában, Yorkban, a többnapos Ebor Festival keretében augusztus 19-én megrendezésre kerülő 1000 méteres, Group I-es Nunthorpe Stakesen kerülhetne sor” – mondta a Pannoniaoverdose.hu-nak Mikóczy, aki hozzátette, az őszi szezon csúcsversenye az október eleji párizsi Prix de l’Abbaye lesz. Ez az a viadal, amelyet Overdose 2008-ban pályarekorddal megnyert, de a futamot érvénytelenítették, mert az egyik rajtkapu nem nyílt ki.

Mikóczy szerint van még egy felkészülési alternatíva: eszerint augusztus 7-én Prágában az eredetileg a közép-európai országok által létrehozott kupán indulna Overdose, majd következne a németországi Goldene Peitsche, amelyet 2008-ban már megnyert, de tavaly ott vesztette el a veretlenségét. A két tervezet között a pénz a döntő faktor, ugyanis szakmailag a yorki viadal szolgálná jobban Overdose felkészülését, de ennek költsége sokszorosa a csehországi és németországi versenynek.

„Ha tudjuk vállalni a yorki futamot, csak úgy van értelme, ha augusztus elején el is tudunk indulni. A cél az, hogy Párizsra legyen csúcsformában, ehhez pedig jobb lenne, ha az erősebb yorki mezőnyben mérkőzhetne előtte, ahol persze szintén a győzelem a cél” – mondta Mikóczy, aki arról is beszámolt, hogy idén biztosan nem vállalják a tengerentúli szereplést, azaz Overdose nem vesz részt az Egyesült Államokban a nemhivatalos telivér-világbajnokságnak is nevezett Breeders’ Cupon.

Overdose 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől is alig elmaradva végzett negyedikként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.