Palóc pikniket rendeznek Bátonyterenyén

Kistérségi közösségi napot és Palóc pikniket rendeznek Bátonyterenyén július 16-án, amikor a palóc ételek főzőversenyét is megtartják a Gyürky-Solymosi kastélyparkban.

MNO
2011. 07. 10. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főzőversenyen a bátonyterenyei kistérség települései, civil szervezetei és cégei képviseltetik magukat, az egyetlen kikötés, hogy csak palóc és tájjellegű ételekkel nevezhetnek – mondta az MTI-nek Pierog Ferenc, a Bátonyterenyei Kommunikációs Iroda munkatársa. Délután egy 25 méteres asztalra teszik az elkészült palóc ételeket, a szakmai zsűri egyaránt vizsgálja majd az ízt, a minőséget és a tálalást.

A Palóc piknik jó hangulatáról a színpadon Tóth Tibor és Lengyel Judit gondoskodik örökzöld operettslágerekkel és musicaldalokkal. Miénk a színpad címmel bemutatják produkcióikat a kistérségi települések tehetségei is, majd Tolvai Renáta, a Megasztár 5 győztese és Szabó Ádám, a Csillag születik finalistája lép közönség elé.

A színpadi programok mellett lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, vidámpark és kirakodóvásár, de megmérik a kilátogatók vércukor- és koleszterinszintjét és vérnyomását is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.