Pert vesztettek a Kirby-örökösök

Pert nyert a Marvel Worldwide Inc.: az amerikai képregény-birodalmat egy legendás alkotója, Jack Kirby hagyatékának gondozói citálták bíróság elé, hogy visszaköveteljék szerzői jogait.

MNO
2011. 07. 29. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Colleen McMahon bíró csütörtökön döntött a tucatnyi szuperhős, köztük a Pókember és Vasember szerzői jogait birtokló Marvel javára, elfogadva a vállalat érvelését, hogy Kirbyt annak idején „bérmunkában” foglalkoztatták.

A Kirby-örökösök azt akarták elérni, hogy a képregényszerző 1958 és 1963 között publikált munkáinak szerzői jogai rájuk szálljanak. Az 1994-ben elhunyt alkotó olyan híres képregényhősök kalandjait rajzolta, mint az X-Men csapat, A Fantasztikus Négyes, Amerika kapitány vagy Hulk.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.