Peru lett a Copa América bronzérmese

<p>Paolo Guerrero mesterhármasának is köszönhetően Peru labdarúgó válogatottja szerezte meg az Argentínában zajló Copa América bronzérmét, miután a harmadik helyért lejátszott találkozón 4-1-re győzött Venezuela ellen. A döntőt holnap este Uruguay és Paraguay vívja egymással.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 23. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A perui válogatott az első félidő végén jutott előnyhöz, ekkor Guerrero passzát Chiroque váltotta gólra (1-0). A második játékrész első negyedórájának végén Rincónt egy durvának minősített belépő miatt kiállította a játékvezető, ezért Venezuelának emberhátrányból kellett (volna) egyenlítenie.

Ám egy szép kontratámadás végén Guerrero növelte a piros keresztcsíkosak előnyét, a gólpasszt Chiroqe adta (2-0). Ám amikor már mindenki eldöntöttnek vélt a kisdöntőt, jött Arango, és egy közeli lövéssel szépített.

Mielőtt azonban még feltámadhattak volna a venezuelaiak, Guerrero gyors egymás utánban két góllal terhelte meg Vega kapuját, végleg eldöntve ezzel a bronzérem sorsát. A Hamburg támadó ezzel a három góllal közel került ahhoz, hogy elnyerje a torna gólkirályi címét. Ebben már csak az uruguayi Suárez akadályozhatja meg nagy eséllyel, feltéve, ha ő is mesterhármast szerze a holna, Paraguay ellen megvívandó fináléban.

PERU–VENEZUELA 4-1 (1-0)
La Plata, Único-stadion, 10 000 néző. Vezette: Roldán (kolumbiai).
Peru: Fernández – Revoredo, Rodríguez, Corzo, Ramos – Yotún, Balbín, Cruzado, Lobatón (Guevara, 61.) – Chiroque, Guerrero. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián.
Venezuela: Vega – Rosales, Vizcarrondo, Rey, Cichero – Rincón, Orozco, Seijas (Lucena, sz.), González – Miku (Rondón. 72.), Maldonado. Szövetségi kapitány: César Farías.
Gólszerző: Chiroque (42.), Guerrero (64., 90., 92.), ill. Arango (78.).
Kiállítva: Rincón (59.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.