R. Hahn Veronika: A fürdővízzel a gyerek

MNO
2011. 07. 11. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

R. Hahn Veronika: A legnagyobb áldozat maga a brit demokrácia alappillérének tartott sajtószabadság lehet. Becsületsértési és személyiségi jogi korlátok már eddig is szorosabb gúzsba kötötték a brit újságírókat, mint például amerikai kollégáikat. Míg a szakma a belső sajtóetikai bizottság keretein belül megvalósuló önkontroll szigorítását szeretné, reális veszély egy komolyabb törvényi szabályozás, hatósági kontroll, azaz a gyerek kiöntése a fürdővízzel együtt. Biztató jel legalább, hogy az elkerülhetetlen reformot megelőzően komoly egyeztetés készül a három nagy párt között, melyek egyébként az elmúlt néhány évtizedben saját bőrükön tapasztalták meg, mivel jár Rupert Murdoch sajtócézár kegyeinek elnyerése és elvesztése.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. július 11.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.