Rengetegen meghaltak a repülőgép-baleset során

Feltehetően többtucatnyian meghaltak, mert egy repülőgép pénteken lezuhant a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kisangani nemzetközi repülőterén.

MNO
2011. 07. 08. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stavros Papaioannou, a Hewa Bora légitársaság vezérigazgatója 53 halottról számolt be, de közölte, hogy ez nem végleges adat. A rossz időjárási körülmények között bekövetkezett balesetről azt mondta, hogy a pilóta megpróbálta lerakni a gépet a kifutópályára, de a manőver nem sikerült. A Boeing 727 fedélzetén 112 ember tartózkodott.

Lambert Mende kormányszóvivőt, mint mondta, arról tájékoztatták, hogy 40 túlélőt sikerült kimenteni a roncsok közül. A Hewa Bora légitársaságnak 2008-ban már volt egy súlyos balesete: egyik DC-9-ese az ország keleti részén, Goma városánál lezuhant, s 44 ember meghalt.

A Kongói Demokratikus Köztársaság valamennyi légitársasága szerepel az EU tilalmi listáján, mert repülésbiztonsági szempontból a világ legrosszabb légitársaságai közé tartoznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.