Robbanószerek miatt került előzetesbe

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett a Kecskeméti Városi Bíróság pénteken egy 30 éves férfit az egyik helyi családi házban kedden talált robbanószerek miatt – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 29. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit a rendőrség szerdán őrizetbe vette, majd javaslatot tett az előzetes letartóztatására, melyről a bíróság pénteken döntött – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indított nyomozást.

Július 26-án, kedden, Kecskemét Ballószög településrészén 15 házat ürítettek ki egy családi ház százméteres körzetében, mert robbanószernek látszó tárgyakat – két kukoricagránátot és egy 50 centiméter hosszú lövedéket – találtak az épületben. A helyszínre hívott tűzszerészek megállapították, hogy a két kukoricagránátot korábban hatástalanították, a lövedéket viszont további vizsgálatra elszállították a helyszínről, majd a lakók visszatérhettek az otthonukba.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a tűzszerészek megállapították, hogy tüzérségi lövedék éles lőszer volt. Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta, hogy a házkutatás során további két, hatástalanított gyakorlógránátot, valamint éles lőszereket is találtak a házban, ahol egy névtelen bejelentés alapján tartottak házkutatást.

Az MTI meg nem erősített, de a rendőrség által nem cáfolt információi szerint a ballószögi házban egy néhány héttel korábban elhunyt nyugdíjas rendőr lakott a feleségével, az ő fiukat helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.