Sok pénzt hozott az esküvő a királyi családnak

Rekordbevételeket köszönhet Vilmos herceg és neje, Katalin hercegnő esküvőjének a brit Royal Collection, amely a királynő műkincsgyűjteményét kezeli és felelős a Buckingham-palotába, valamint a windsori kastélyba szervezett látogatásokért.

MNO
2011. 07. 28. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Royal Collection – amely magában foglalja a királynő ajándékboltjait is – 41,7 millió fontos (12,81 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el 2010 áprilisa és 2011 áprilisa között. Ez 7,3 millióval haladja meg az előző évi adatokat – írta internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap (www.telegraph.co.uk).

A megnövekedett érdeklődés közvélekedés szerint Vilmos herceg menyegzőjének köszönhető; a királyi palotát és a kastélyt 2,1 millió látogató kereste fel, négy százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A Buckingham-palotát tavaly nyáron 413 ezren keresték fel, ennél magasabb csak 1994-ben volt a vendégek száma, akkor 420 ezerre rúgott. Csak a jegyvásárlásból 6,6 millió font folyt be. A megnövekedett bevétel a magasabb jegyáraknak is köszönhető, a bejutásért most már 17,5 fontot (csaknem 5400 forintot) kell fizetni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.