Százezreket kell kitelepíteni Japánban és Vietnamban is

Közel 400 ezer embernek tanácsolták a japán hatóságok Nigata és Fukusima tartományokban, hogy a heves esőzések miatt hagyja el lakhelyét – adta hírül a helyi sajtó szombaton. Csaknem 300 ezer embert evakuálnak Vietnamban az ország északi részén egy közelgő trópusi vihar miatt.

MNO
2011. 07. 30. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Japánban a szélsőséges időjárás eddig egy ember halálát okozta, öten pedig eltűntek. Nigata tartományban az esőzések következtében az egyik folyó megáradt, és a környékről eddig 10 ezer embert evakuáltak a hatóságok, de a közeljövőben még 13 település 380 ezer lakója kényszerülhet a lakhelye elhagyására.

A két veszélyeztetett tartományban több helyütt is több mint 500 milliméter csapadék esett szerda óta, áradásokat és földcsuszamlásokat okozva. A japán meteorológiai ügynökség arra figyelmeztetett, hogy szombaton újabb heves esőzésekre lehet számítani.

Veszélyes vihar

Vietnamban az előrejelzések szerint a Nock-ten névre keresztelt vihar a maga száz kilométer/órás széllökéseivel szombat este sújt majd le az ország partvidékére. Az elmúlt napokban a Fülöp-szigeteken pusztított, ahol 41 halálos áldozatot követelt, 26-an pedig eltűntek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.