Szélsőbaloldaliak végeznének a miniszterelnökkel

Szélsőbaloldaliak halállal fenyegették meg Iveta Radicová miniszterelnököt több politikussal és vállalkozóval együtt egy, az interneten megjelent felhívásban – adta hírül a közszolgálati rádió.

MNO
2011. 07. 30. 2:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőségesek honlapján a Polgári Konzervatív Párt (OKS) politikusait a bűnöző burzsoá propaganda képviselőinek nevezik, és remélik, hogy ők is olyan sorsra jutnak, mint a pártállam áldozatai. A múlt század ötvenes éveiben kicsúcsosodó, osztályalapú erőszak minden megnyilvánulását pozitívan értékeli a weboldal. Úgy véli, fenn kell tartani a proletárdiktatúrát.

A honlap létrejötte valószínűleg összefügg azzal, hogy az OKS kezdeményezésére szeptembertől nemcsak a fasizmus, hanem a kommunizmus bűntetteinek tagadása is szabadságvesztéssel büntethető. Ondrej Dostál, az OKS alelnöke, parlamenti képviselő szerint csak szóbeli támadásról van szó, ezért nem kér rendőri védelmet.

Robert Kalinák (Smer-SD) volt belügyminiszter szerint az ilyen szélsőséges megnyilvánulásokat folyamatosan figyelni kell. A rendőrség hangsúlyozza, ellenőrzi a szélsőséges nézeteket vallók tevékenységét, és szükség esetén fel is lép ellenük.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.