Szigorúan szankcionálják az elhanyagolt portákat

A korábbinál szigorúbb szankciókra számíthatnak azok a telki lakosok, akik nem tartják be a község rendjére és tisztaságára vonatkozó, nemrégiben módosított szabályokat. Az elhanyagolt portákról vagy a tilosban parkolásról készített fotók akár a település honlapjára is felkerülhetnek – közölte Telki jegyzője kedden.

MNO
2011. 07. 12. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makranczi László azt mondta, hogy a szigorításra a helyi rendeletek és határozatok „lazasága” miatt van szükség. A község vezetése úgynevezett jogalkotási programban rögzítette a legfontosabb teendőket, melyek lényege a Zsámbéki-medencében fekvő, a nyugalmáról, csendjéről és rendezettségéről ismert 3600 lelkes településen érvényben lévő szabályok szinte teljes átformálása – döntően szigorítása.

A jegyző közlése szerint az elmúlt hetekben 178 felszólítást küldtek ki azoknak a háztulajdonosoknak, akiknek az udvara vagy az utcafrontja elhanyagolt, gazos volt. Aki az előírt 74 órán belül nem tette rendbe a területét, azt 25 ezer forint bírsággal sújtották, de ki kellett fizetni azt az összeget is, amiért az önkormányzat rendbe hozta a mulasztók háza táját. Hasonló szigorral járnak el egyebek között a házukat, a kertjüket, a kapubejárójukat balesetveszélyes módon kövekkel, karókkal „védők”, a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat illetéktelenül elfoglalók, valamint a helyi „csendrendeletet” megszegők ellen is.

Az önkormányzat nemcsak leírja az új szabályokat, hanem következetesen ellenőriz és szankcionál is – ez utóbbira egyedi példa, hogy a gazos portákról vagy a tilosban parkoló autókról készült fotók közül többet a község honlapján láthat viszont az érintett tulajdonos. A szokatlan módszertől az eddiginél jogkövetőbb magatartást remél a polgármesteri hivatal – mondta Makranczi László.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.