Született mázlisták sem térnek vissza a Halál sugárútról + Képek + Videó

Hiába született mázlista Frankie a világ egyik legveszélyesebb útján, a Route Irishon, ő sem tudja elkerülni sorsát. Azért kell meghalnia, mert szót emel zsoldostársai kegyetlenkedése ellen, akik ártatlan civileket mészárolnak Irakban. Gyermekkori barátja, Fergus apránként rakja össze a szövevényes ügy darabkáit. Ken Loach Arany Pálma-díjra jelölt filmje hűen ábrázolja a háború borzalmait, valamint a muzulmánok al-Kaidához fordulását az igazságtalan gaztettek miatt.

Radócz Ákos
2011. 07. 24. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.



Fergus csomagot kap a közös baráttól, Marisoltól, amiben egy mobiltelefon lapul. Frankie halála előtt juttatta el a különös felvételeket tartalmazó készüléket a nőnek. Fergus egy iraki zenész segítségét kéri az üzenetek megértéséhez. Az egyik videó tartalma szerint Frankie csapata egy civileket szállító taxit lőtt szitává. A leszámolást a mobil rögzítette, amit egy környékbeli fiú kezelt, így őt is kivégezték. Az elszánt barátnak lassan összeáll a kép, hogy lehet, nem is a helyiek végeztek Frankie-vel, hanem az angol katonai cég likvidálta, aki vissza akarja szerezni a készüléket. A férfi elszánt nyomozásba kezd, amiben az elhunyt barát özvegye segíti. Rachelhez meglehetősen furcsa kapcsolat fűzi – karjára tetoválva a nő neve –, egyszer a fejéhez is vágja, hogy mindenen osztozott barátjával, kivéve rajta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.