Tagadják, hogy cenzúrázták volna a katasztrófa híreit

Határozottan tagadta Japán pénteken azokat a külföldi sajtóban megjelent cikkeket, amelyek szerint Tokió cenzúrázni akar az interneten minden értesülést a fukusimai atomválsággal kapcsolatban.

MNO
2011. 07. 29. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben több nyugati tájékoztatási eszköz és internetes oldal is azt állította, hogy a japán kormány olyan törvényt fogadtatott el, amelynek értelmében eltüntetnék a neten terjedő „rossz” információkat a Fukusima-1 (Daiicsi) atomerőműnek a márciusi földrengést és szökőárat követő súlyos balesetével kapcsolatban.

Ogami Csikako, a japán energiaügyi hivatal szóvivője tagadta, hogy ilyen törvény született volna. „Kormányunk sohasem fogja cenzúrázni az információt. Ezek téves cikkek” – mondta az AFP hírügynökségnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.