Támadás érte a kormányzati negyedet, 10 gyerek meghalt

Öngyilkos merénylők támadtak meg kormányzati épületeket csütörtökön Dél-Afganisztánban, legkevesebb 18 ember meghalt, 37 megsebesült.

MNO
2011. 07. 28. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőségesek akciója Uruzgán tartomány fővárosa, Tirin Kot kormányzati negyedében három robbanással kezdődött, majd heves összecsapás bontakozott ki. Hat öngyilkos, lőfegyverekkel felszerelkezett merénylő rohanta meg a kormányzati épületegyüttest, valamint a rendőrkapitányságot. Három támadó járművekbe rejtett pokolgépeket hozott működésbe. A rendőri erők felvették a harcot a többi behatolóval. A lövöldözésekben 18 ember – köztük tíz gyerek – meghalt, 37 megsebesült – közölte Hán Aga Nehakhil, a tartományi egészségügyi szolgálat vezetője.

Az áldozatok között van Ahmad Omid Hpolvak, a BBC brit közszolgálati adó helyi újságírója. A tálibok azt állítják, hogy ők követték el a támadást. A terrorcselekményt egy nappal azt követően hajtották végre, hogy szerdán öngyilkos merényletben meggyilkolták a legnagyobb dél-afganisztáni város, Kandahár polgármesterét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.