Taposóaknákat sodortak a szomszéd országba az áradások

Több, a heves esőzések miatt felszínre került észak-koreai taposóaknát az áradások Dél-Koreába sodortak, ahol a hadsereg próbálja felkutatni és hatástalanítani a robbanószerkezeteket – közölte a dél-koreai védelmi minisztérium szombaton.

MNO
2011. 07. 30. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két taposóakna fából készült borítására már pénteken rábukkantak a két Koreát elválasztó határ déli oldalán. A tokok azonban sem robbanóanyagot, sem detonátort nem tartalmaztak – mondta a védelmi minisztérium szóvivője. A hatóságok zászlókkal és prospektussal hívták fel az aknaveszélyre a közelben vakációzók figyelmét – tette hozzá.

Már korábban is volt arra példa, hogy egy-egy áradás vagy fölcsuszamlás következtében az észak-koreai határ mentén évtizedekkel ezelőtt elásott taposóaknák Délre sodródtak, ezért a hadsereg több tucat akna után kutat a környéken. Tavaly egy „eltévedt” robbanószerkezet működésbe is lépett, és egy dél-koreait megölt, egy másikat pedig megsebesített.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.