Társulás az egészséges ivóvízért Borsodban

Új tisztségviselőket választott a nyolcvanegy településen az ivóvíz minőségét és a szolgáltatás biztonságát javító nagyszabású beruházás megvalósítására létrehozott Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-kezelési Önkormányzati Társulás tanácsa.

MNO
2011. 07. 25. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület elnöke Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere (Fidesz), helyettese Bratu László encsi polgármester (független) lett. A társulás feladata a több mint 4,5 milliárd forint összköltségű, az észak-magyarországi régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása elnevezésű projekt megvalósítása – mondta Koncz Ferenc hétfőn az MTI-nek. Hozzátette: a beruházás eredményeként az előírásoknak megfelelő szintre csökkentik az érintett településeken az ivóvíz arzén-, ammónium-, mangán-, vas- és bórtartalmát a hatályos jogszabályi előírásokat kielégítő minőségű vízellátó rendszerekhez való csatlakozással, esetenként új kutakkal, új ivóvíztisztító technológiával.

A program előkészítése a Környezet és energia pperatív program révén elnyert támogatással történik. A kivitelezéshez szükséges engedélyezési tervek készítése július közepén zárult, a második fordulós pályázat benyújtásához október végéig kell megszerezni a kivitelezéshez szükséges jogerős hatósági engedélyeket.

A teljes beruházás 2015. június 30-ig készülhet el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.