Több mint harmincan sérültek meg a viharban

Három súlyos sérültet szállítottak a debreceni Kenézy-kórházba a városban hétfő éjjel nagy pusztítást végző vihar következtében – mondta Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense kedden.

MNO
2011. 07. 12. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint egy 60 év körüli hajléktalant az erős szél elsodort; a medencecsonttörést szenvedett embert még az éjjel megoperálták. Két idős hölgy, akik a vihar után a víz elvezetésén dolgoztak, combsérülést szenvedett, őket kedden fogják megműteni. Szentgyörgyi János elmondta, hogy a vihar idején több mint harmincan keresték fel a kórházat könnyebb sérülésekkel. A mentőszolgálat hétfő éjjel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két embert kellett súlyos sérülésekkel kórházba vinniük Hajdú-Biharból.

A vihar következtében mintegy 30 ezer fogyasztónál szünetelt hosszabb-rövidebb ideig az áramellátás, de kedd délután három óra körül mindenhol helyreállt a szolgáltatás – mondta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője kedden.

A tűzoltók hétfő éjféltől kedd délelőttig 170 helyszínen dolgoztak a kárelhárításon: elsősorban fákat távolítanak el az utakról, a közterületekről, illetve vizet szivattyúztak az épületekből. Nagy erőkkel dolgoznak Debrecenben a leszakadt trolivezetékek helyreállításán. A vihar miatt a Széchenyi utcán szünetel a trolibuszforgalom.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.