Több mint kétszáz új munkahelyet teremt a büki beruházás

Tízmilliárd forint értékű zöldmezős beruházással bővítette kapacitását a Nestlé; a büki Purina gyárkomplexum 10 ezer négyzetméteres csarnokát Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Laurent Freixe, a Nestlé európai alelnöke avatta fel pénteken.

MNO
2011. 07. 08. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházással több mint kétszáz új munkahely jött létre, az új gyártócsarnokban négy újabb gyártósor kezdte meg a termelést, az immár 50 ezer négyzetméter alapterületűre növelt gyárkomplexum pedig jelenleg a Nestlé egyik legnagyobb állateledelgyára – hangzott el a gyáravató előtti sajtótájékoztatón.

A Nestlé elkötelezett Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt, az újabb büki beruházást pedig elsősorban a gyár eddigi kiváló teljesítménye, a dolgozók szakértelme, megbízható, minőségi munkája indokolta – mondta Laurent Freixe.

Egy új beruházás már önmagában az optimizmus jele, a Nestlé pedig egy olyan cég, amely további gyarapodással számol, az ő optimizmusuk pedig a mi optimizmusunkat igazolja – mondta Navracsics Tibor. „Hiszünk abban, hogy a magyar gazdaság most már megindult azon az úton, amely Közép-Európa egyik legerősebb gazdaságává teszi ismét, megindult azon az úton, ami oda vezet, hogy Magyarország a befektetők számára az egyik legvonzóbb ország legyen, ahol magasan képzett a munkaerő, ahol kiszámítható viszonyok és jól működő, biztonságos közlekedési infrastruktúra áll rendelkezésre” – mondta.

Hozzátette: ahhoz, hogy ezek a feltételek megvalósuljanak, a kormányzati politikának még sokat kell tennie. A jövő szempontjából azonban rendkívül fontos az az optimizmus, amit a Nestlé beruházása, vagy a szintén Nyugat-Magyarországon megvalósuló nagyberuházások, az Opel és az Audi bővítése sugároznak – fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes. „Három olyan befektetőről van szó, amelyek a világgazdaságban is a piacvezetők közé tartoznak (...) termékeik a minőséget, a megbízhatóságot és a világszínvonalat jelenítik meg számunkra” – hangoztatta.

Az elmúlt hetekben bejelentett és a most megvalósuló beruházások erősíthetik azt a hitet, meggyőződést, hogy Magyarországon érdemes befektetni, hogy Magyarország egy ismét megbízhatóvá váló partner, amely nem elvesz, hanem hozzátesz az európai gazdasághoz, amely nem fékezi hanem előre mozdítja gazdasági növekedést – mondta Navracsics Tibor.

A Nestlé több mint 20 éve tevékenykedik Magyarországon, Diósgyőrben csokoládégyárat, Szerencsen italporokat gyárt, Kékkúton pedig ásványvizet és forrásvizet termel ki, palackoz. A cég Bükön 1998-ban vásárolta meg az állateledel-gyárat, amelyet folyamatosan bővített. A három üzemből álló komplexumban, ahol száraz és konzerv állateledeleket gyártanak, a foglalkoztatottak száma ma már eléri a 600-at. A gyár a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági előírások szerint működik, folyamatosan csökkentve a környezet terhelését és a vízfelhasználást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.