Több mint ötmilliárdot sikkasztott a társaság

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya, miután egy műtrágya-kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság a megőrzésében hagyott, mintegy 5,5 milliárd forint értékű műtrágyát a sajátjaként kezelte és feltehetően értékesítette – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 12. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NNI közleménye szerint az ügyben több, Magyarországon működő pénzintézet tett feljelentést az általuk megvásárolt műtrágya ügyében. A gyanúsítottak a cég ügyvezetésével egy hajléktalant bíztak meg, és a társaságot egy szegényes anyagi körülmények között élő házaspárnak fiktív módon értékesítették.

Kétmilliárd értékű műtrágya sorsa jelenleg még tisztázatlan, de feltételezhető, hogy – mint fogalmaztak – az elkövetők azt is „kivonták a tényleges tulajdonosok birtokából”. A bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható U. Botondot a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, majd a Debreceni Városi Bíróság a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben eddig 11 gyanúsítottat hallgattak ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.