Tovább hengerel a Loki?

<p>A Vasas ellen aratott fölényes siker után a Zalaegerszeg otthonában próbálja meg növelni pontjainak számát a Debrecen labdarúgócsapata. Az OTP Liga 2. fordulójának nagy érdeklődéssel várt találkozói között találjuk a Győr–Újpest, a Videoton–Paks és a Ferencváros–Diósgyőr derbiket.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 22. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remekül rajtolt a Debrecen az OTP Liga idei szezonjában, Kondás Elemér tanítványai látványos, közönségszórakoztató játékkal 5-2-re győztek a Vasas ellen. Ezzel szemben a Zalaegerszeg óriási védelmi hibáinak köszönhetően simán (4-1) kikapott az újonc Diósgyőr otthonában. Két teljesen különböző formában lévő csapat találkozik tehát ma este a ZTE Arénában, ám kár lenne előre lefutottnak vélni az összecsapást. Hiszen Csank János együttese ugyan még nem állt teljesen össze (a tréner szerint még legalább egy-két hét kellett volna a teljes felkészítéshez), ám rutinos, technikás labdarúgói bármikor képesek váratlant húzni, s ez olykor a győzelemhez is elég lehet. Persze a DVSC szeretné folytatni győzelmi szériáját, a Lokinál ugyanis mindenképpen a nemzetközi kupaindulás kivívása az elsődleges cél. Ha Adamo Coulibaly és Kulcsár Tamás ismét olyan kiválóan futballozik, mint egy hete az angyalföldi gárda ellen, akkor ismét meglehet a három pont, főleg úgy, hogy a ZTE-ből most is hiányozni fog egy belső védő, a kiállított Rados Bulatovics. Kényszermegoldás születhet a poszt betöltésére, így az amúgy is ingatag zalaegerszegi védelem újra sebezhető lehet. Ám a hazai támadók, úgymint Turkovs, Balázs Zsolt vagy éppen Simon Attila egy-egy villanásával akár fel is boríthatja a papírformát.

A pocsékul kezdő Vasas az újonc Pécs ellen próbál meg javítani; a vendégek az 1. fordulóban Horváth Zsolt csukafejesével 1-0-ra legyőzték a Haladást, s most idegenben próbálják meg növelni pontjaik számát. A Haladás és a Honvéd csatájában két vereséggel rajtoló együttes küzd egymással, míg az Újpestet idegenben legyőző Pápa az idei első bajnokijára készülő Siófokot fogadja. A szombati nap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a Honvéd otthonában diadalmaskodó Győr az Újpestet látja vendégül.

Vasárnap végre bemutatkozik a hazai bajnokságban is a címvédő Videoton, rögtön egy rangadóval, a Paks ellen. A Vidi a hétközi kupafordulóban bár 3-2-re nyert az osztrák Sturm Graz ellen, végül kiesett, a Paks viszont a norvég Tromsö otthonában aratott 3-0-s győzelemnek köszönhetően továbbjutott. Érdekes összecsapásra számíthatunk.

Roppant nagy várakozások előzik meg a Diósgyőr Üllői úti vendégjátékát is. Mindkét csapat jó formában van, s ez még akkor is igaz, ha a Fradi csütörtök este 3-1-re kikapott a norvég Aalesund otthonában, így búcsúzni kényszerült az Európa-ligától. A DVTK parádés játékkal örvendeztette meg szurkolóit az első játéknapon, a Gallardo, Luque, Seydi légiós hármas fogat szárnyakat adott a piros-fehéreknek, s most is a lelkes drukkerek megörvendeztetésére készül. Az Európa-ligától szintén búcsúzó Kecskemét a Kaposvár elleni mérkőzéssel zárja a fordulót.

A 2. forduló programja:
Péntek: Zalaegerszeg–Debrecen 18.00
Szombat: Vasas-Híd–Pécs 17.30, Haladás–Honvéd 19.00, Pápa–Siófok 19.00, Győr–Újpest 20.00
Vasárnap: Videoton–Paks 16.00, Ferencváros–Diósgyőr 18.00, Kecskemét–Kaposvár 19.00.

Az élmezőny:
1. Debrecen 3 pont (5-2)
2. Diósgyőr 3 (4-1)
3. Paks 3 (3-2)

A góllövőlistát a 3 gólos Adamo Coulibaly (Debrecen) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.