Tovább tüntetnek a taxisok + Képek

Határozatlan időre meghosszabbították a munkabeszüntetést a hétfő óta sztrájkoló athéni taxisok, akik így tiltakoznak az ellen, hogy a kormány feloldja a taxisengedélyek számának korlátozását. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/797897" target="_blank">• Taxisblokád Athénban</a></strong>

MNO
2011. 07. 20. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A taxitulajdonosok hétfő reggel kezdtek 48 órás sztrájkba foglalkozásuk „megnyitása” ellen. Eddig Athénban körülbelül 14 ezer taxis kaphatott engedélyt, egész Görögországra nézve 30 ezer volt a limit. Nemrég egy taxisengedély 150 ezer euróba került.



Az Európai Unió által követelt jogszabály-módosítás értelmében bárki, aki foglalkozásszerűen vezethet, taxiba ülhet egy körülbelül 3000 eurós engedély kiváltása után. A taxitulajdonosok attól félnek, hogy ezzel a rendelkezéssel bevételeik jócskán megcsappanhatnak, és drágán kiváltott engedélyük is értékét veszti.



Görögországban a taxikat egyéni vállalkozók üzemeltetik, taxiscégek nincsenek. A görög idegenforgalmi miniszter felelősségteljes magatartásra szólította fel a demonstrálókat a csúcsszezonra hivatkozva, mondván: ne okozzanak kárt a turisztikai vállalkozásoknak.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.